Smykker bør ikke opbevares i æsken, men i en plastpose eller lufttæt beholder, når de ikke bruges.
Det skal du gøre for at forebygge unødig oxidering (dit sølv anløber og misfarves / bliver sort ) hvilket er en uundgåelig reaktion ved kontakt med ilt og gør, at dit sølvsmykke ikke længere ser ud, som det gjorde, da du modtog det. Det er ikke en fejl ved dit smykke, det er en helt naturlig og uundgåelig proces - sølv vil anløbe, uanset hvilket mærke du køber. Men ved korrekt opbevaring,
anløber sølvet meget langsommere.

Ligger smykket i fri luft vil det oxidere/anløbe, meget mere end hvis du opbevarer dem lufttæt i en pose eller lufttæt beholder. Det skyldes helt naturlige kemiske reaktioner, som får dit smykkes overflader til at ændre sig. Når sølv går i forbindelse med ilt, sker der en kemisk proces, hvor sølvet oxideres. Ved den kemiske forbindelse, ser man, at der dannes sølvoxid på overflader. Præcist det samme vil ske for sølvsmykker belagte med guld.

Det skal du dog ikke være nervøs for, når dit smykke oxiderer, så renser du det let det meste væk i flydende sølvrens (som kan købes i smykkeforretninger). Du bør bruge flydende sølvrens, aldrig poler-klude. De indeholder nemlig slibemiddel og vil slibe dine guldbelægninger bort.